Booking.com

Mat & Dryck

Alperna är kända för sina restauranger, som brukar vara i världsklass med inbjudande atmosfär och spännande menyer. Detsamma gäller för Obertauern, som har ett flertal populära restauranger med varierande utbud. Den som vill avnjuta någon fransk klassiker och ett glas rött på kvällen kan göra det på Piero Resta och den som hellre äter en god kebab rekommenderas ett besök till gemytliga Istan Bull. Italienska läckerheter hittar man på populära Pizzeria da Giorgio och traditionell Asiatisk mat, tillagad på modernt vis, hittar man på Fritz Unt Friedrich.

Efter en lång, skön dag i backen brukar många vilja ta det lite lugnt och umgås med nära och kära. Goda middagar och svalkande drycker serveras i närheten av alla större backar på hotell, restauranger och krogar. Över 30 barer erbjuder after-ski, så man hittar nästan alltid ett bra alternativ ett stenkast från backen man råkar befinna sig i.

Restaurangen Lürzer Alm är en av de traditionella knutpunkterna i Obertauerns after-ski, tack vare god mat och dryck och härlig, avslappnande atmosfär. Centralt beläget och dessutom barnvänligt. Hochalm passar bra för den som vill ha lite mer rörelse och aktivitet, där ljudnivån – såväl som stämningen – nästan alltid är hög. Der Turm är ett bra val för den som vill äta något lättare tillsammans med vänner eller familj.

De flesta krogar som erbjuder after-ski har också baren öppen under kvällen och inte sällan serveras god mat som á la carte eller buffé. Den som söker ett pulserande uteliv kan med fördel besöka Monkey Heaven, som har ett av de mest välfyllda dansgolven under högsäsong. Restaurangen Taverne förvandlas till en av Obertauerns mest populära barer till kvällen och nattklubb under dygnets senare timmar.