Booking.com

Sevärdheter / Aktiviteter

Det finns nära nog ett obegränsat antal aktiviteter att hänge sig åt i Obertauern, både i och utanför backarna, även om de flesta besöker Obertauern just för den fantastiska skidåkningen. Den som tar sina första steg på skidor, vuxna såväl som barn och ungdomar, kan göra det i lugn och ro på skidskolan CSA Skischule Grillitsch.

Skidåkare har inte mindre än 100 nedfarter att välja mellan som tillsammans sträcker sig över mer än tio mil. Merparten av backarna är markerade som röda eller blåa, och passar därmed bra för de flesta skidåkare som har lite vana. Enklare såväl som mer utmanande, svarta backar finns också i flertal. Därtill finns mycket goda möjligheter att åka off-pist i alla fyra väderstreck. Från det ordinarie liftsystemet kan man till exempel åka off-pist ända till Kesselspitz.

De mest branta backarna återfinns vid Gamsleitenpisten och de enklaste finns vid Sonnenlift. En populär utflykt för vana skidåkare går vid namnet Super Seven, och innebär att man i en grupp tillsammans med andra skidåkare tar sig till, och nedför, de sju högsta topparna i Obertauern. Barnbackar finns i Edelweiss och inte långt därifrån ligger barnens lekland, Kinderland Obertauern. För de allra yngsta finns ett dagis på Hotel Alpina, om föräldrarna vill ha lite tid för sig själv en stund.

Den som föredrar snowboard kan, utöver de vanliga nedfarterna, ta Kehrkopf-liften till Longplay Park, som har Obertauerns största utbud av rails, rampar, lines och kickers som ger de flesta en rolig utmaning. Parken är populär bland snowboard-åkare i alla åldrar och den varierade svårighetsgraden gör att det finns något som passar bra oavsett vilken färdighet man har sedan tidigare.

Besökare som vill ha lite omväxling från skidbackarna kan utan problem spendera en dag med att strosa runt i några av Obertauerns många butiker, kanske köpa någon souvenir och ta en fika på ett mysigt kafé. Vill man skämma bort sig lite finns också flera spa-anläggningar som erbjuder det mesta från bastu till massageterapi.

Besökare som väljer att resa till Obertaurern under sommaren har också många valmöjligheter. Att vandra runt i bergen till fots är ett av de mest populära alternativen, och utsikten är lika enastående då som under vintertid, Möjlighet finns också att utforska området till häst på ridskolan Reitschule Steiner vid Eben im Pongau. Nationalparken Berchtesgarden ligger en bit bort och passar utmärkt för en dagsutflykt för hela familjen. Den lokala turistbyrån, Tourismusverband Grossarltal i Wanderurlaub, kan också hjälpa besökare arrangera bland annat hajk, guidade turer till berömda landmärken och historiska vandringar.

En bit från centrala Obertauern hittar man också museet Hallstatt, i det lilla samhället med samma namn. Museet är känt för att använda den allra senaste, moderna tekniken för att återberätta regionens uråldriga historia och passar perfekt för en mindre utflykt och är uppskattat av besökare i alla åldrar.