Booking.com

Resa / Boende

Besökare anländer nästan alltid till flygplatsen Salzburg W.A. Mozart International, som ligger en dryg mil utanför Salzburg. Eftersom Österrike är en av medlemsstaterna i den Europeiska Unionen behöver resenärer från Sverige inte ansöka om visum. Det enda kravet som finns är att ett giltigt pass ska kunna uppvisas vid inresa, alternativt ett så kallat nationellt ID-kort.

Från Salzburg till Obertauern tar man sig antingen med hyrbil, taxi eller buss. Restiden däremellan är mellan en till två timmar oavsett färdmedel. Om boendet ligger i närheten av busstationen eller passeras är bussen det mest prisvärda alternativet. För centralt boende är annars taxi ett bra alternativ. Hyrbil passar bäst om boendet ligger långt ifrån backarna, vilket det billigaste alternativen kan göra. Det kan också vara skönt att ha en hyrbil på plats för att åka och handla eller besöka restauranger. Vi rekommenderar Biluthyrning.com för bästa pris på hyrbilar.

Hotellen i Obertauern sägs vara några av de bästa i alperna, och utbudet är ganska stort. Merparten av boendet ligger i medelprisklass och uppåt och som regel blir det lite billigare om man bor längre bort från backen. De flesta större hotell finns dock direkt vid eller i närheten av backarna, och många erbjuder lift direkt från hotellområdet så man kommer igång snabbt och enkelt.

Besökare rekommenderas att boka boendet och resan samtidigt och i god tid före avresan eftersom Obertauern är en mycket populär destination. Genom att boka samtidigt får man som regel ett bra boende till bättre pris och riskerar inte att tvingas välja något sämre eller dyrare alternativ på plats. Dessutom blir det lättare att planera sin resa, och vilka färdmedel man bör välja, om man vet var man kommer att bo under sin vistelse.